:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2022   19:25

0

113

Kličko negirao izjavu o Srbima i Albancima

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko negirao je danas navode albanskog portala iz Švajcarske "Le Kanton 27" da je izjavio da se "Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao što su se Albanci nekada borili protiv srpskog okupatora".

Kličko je na svom instagram profilu naveo da nije davao takve komentare i poručio medijima da pre nego što nešto citiraju, treba da traže audio ili video potvrdu "takve ekskluzive".

"Prijatelji! Neki strani onlajn mediji, uključujući ruske, delili su moj navodni ''citat'' o Srbiji i Albaniji. Nisam komentarisao. I pre nego što prekopiraju ovu navodnu informaciju i nešto citiraju, novinari treba da traže audio ili video potvrdu takve ekskluzive", napisao je Kličko.

Švajcarski portal na albanskom jeziku "Le Kanton 27" juče je objavio intervju gradonačenika Kijeva, u kojem je on navodno rekao da će, "nakon što su Albanci oslobođeni od Srbije, Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije".

Portal tvrdi da je Kličko, koji je boravio na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, rekao da se "Ukrajinci bore protiv ruskog režima koji pokušava da okupira njihovu zemlju kao što su se Albanci nekada borili protiv srpskog okupatora", kao i da je zahvalio Albancima i tzv Kosovu na podršci kako u vojnom aspektu, tako i na humanitarnoj pomoći.

Povodom tih navoda, Ambasada Ukrajine u Srbiji saopštila je ranije danas da Kličko ima pravo na slobodno izražavanje svojih stavova, ali da, kao lider opozicione stranke, nema ovlašćenja da iznosi stav Ukrajine koji se tiče spoljne politike.

Ambasada je saopštila da ne može da potvrdi ili demantuje činjenicu razgovora ili njegov sadržaj i ističe da je dobro poznat principijelni stav Ukrajine o njenom odnosu prema teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Izvor: T a n j u g, TV Most; Foto: EPA

Vitalij Kličko
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva