:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Maj 27, 2022   10:34

0

155

Kličko uvredio Srbiju, Borovčanin mu odgovorio

Vitalij Kličko je izdao i pogazio sopstvene korene, pa i ne čudi što se u politici ponaša kao nokautirani bokser u ringu. Nekada je bio normalan čovek i sportista, kada smo trenirali zajedno ili se samo tako predstavljao, ali je u njega ušlo neko zlo pred kraj bokserske karijere. I ne čudi to njegovo sadašnje neljudsko ponašanje s obzirom da su ga mentori tada obučavali za tzv. veštine "govorništva i javnog nastupa", izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin, nekadašnji prvak Evrope koji je dugo trenirao i sparingovao sa Kličkom.

Proslavljeni ukrajinski bokser i aktuelni gradonacelnik Kijeva Vitalij Kličko brutalno je izveređao Srbiju u izjavi albanskim medijima u Davosu rečima da se, kako je naveo Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora”.

“Iz istih razloga sam prekinuo sa njim svaku komunikaciju, upravo kada ga je to zlo postavilo na čelo kolone u Majdanu, gde je napravljen razdor izmedu dva bratska naroda, ukrajinskog i ruskog. Sada ponovo produbljuje sukobe i pokušava da napravi nove, pri čemu do linije fronta dolazi da se fotografiše i da da zapaljive izjave za medije, a spava u svojoj skupocenoj vili na periferiji Kijeva. Zaboravio je da sport treba da miri ljude, a ne da ih zavada, kako je govorio Mendela kojeg je citirao dok je boksovao” – kaže Borovčanin u pisanoj izjavi.

Srpske svetinje, manastiri stari 700 godina i više, koje sagradiše srpski kraljevi na Kosovu i Metohiji, 1.300 crkava, manastira i drugih objekata, lokaliteta i prostornih celina čine kulturno nasleđe srpskog naroda u pokrajini.

“Kličko treba da zna da je Kosovo i Metohija za nas Srbe više od teritorije i kolevka srpstva, dok izgleda ne poznaje ni istoriju sopstvenog naroda. Kličko treba da zna i to da je Srbija jedina zemlja na svetu gde svako može prošetati i sa ukrajinskom i sa ruskom zastavom i da svaki građanin Srbije doživi i jedne i druge kao braću, čiji sukob podjenako izaziva tugu u srcima svih nas u Srbiji. Kličko treba da zna da srpski narod najbolje zna cenu mira i cenu rata, kao i da Srbija na celu sa našim predsednikom Vučićem ima jasan stav po pitanju sukoba u Ukrajini, kao i da naša zemlja najiskrenije želi i sve cini da nastane mir, kao i da se patnje ljudi ublaže"

"Kličko naposletku treba da se podseti koliko su mu Srbi pomogli u Hamburgu kada ga je ista ta albanska mafija napala, a Srbi ga spasavali. Kličko treba da zna da srpski narod nikada nije poražen, jer se naša vojska sa Kosova i Metohije povukla na tenkovima zbog vere da će nastupiti mir i da nas neće prevariti sa raznim rezolucijama, a nakon toga napasti naš goloruki narod, paliti srpske crkve i manastire. Kličko treba da zna da je Srbija zemlja slobodnih i ponosnih ljudi, sa jasnim dobronamernim i miroljubivim stavovima, bila kroz istoriju, ostala sada i biće u budućnosti”, zaključio je Borovčanin.

Izvor: T a n j u g

Vitalij KličkoNenad Borovčanin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva