:

:

TV Most

Foto: Novosadska TV

clock

Maj 24, 2022   15:16

0

267

Kočanović: Poljoprivredni proizvođači sa KiM zainteresovani da poboljšaju svoju proizvodnju

Nakon dve godine pauze zbog korone, oko 200 poljoprivrednika i proizvođača poljoprivrednih  proizvoda  sa KiM posetilo je danas, u organizaciji Kancelarije  za Kosovo i Metohiju, 89. Međunarodni poljoprivredni  sajam u Novom Sadu. 

 

Cilj njihove posete jeste upoznavanje sa novim trendovima i modernim rešenjima u poljoprivredi, ali i ostvarivanje saradnje, ne samo sa privrednicima iz drugih delova Srbije, nego i sa partnerima iz inostranstva.  

Pomoćnik direktrora Kancelarije za KiM  iz Sektora za podršku privredi, poljoprivredi i ruralnom razvoju, Veselin Kočanović,  kaže da Vlada Srbije i Kancelarija za KiM nastoje da pomognu poljoprivrednicima da dobiju sve što im je neophodno, a posebno je ohrabrujuća činjenica da su ove godine  među gostima sa Kosova i Metohije većina mladi poljoprivrednici. 

"Kao i svake godine, poljoprivredni proizvođači sa prostora Kosova i Metohije dolaze na Novosadski sajam. Ove godine je u 5 autobusa stiglo preko 200 poljoprivrednih proizvođača i drago mi je što su danas tu i što mogu da obiđu Novosadski sajam. Hteo bih, istovremeno, da se zahvalim i Novosadskom sajmu koji im je omogućio besplatan ulaz, kako bi mogli da svoja iskustva i iskustva drugih koji ovde budu izlagali uporede, kako u agrotehničkim  merama, tako i u mehanizaciji, pa možda nešto od toga i primene na svojim imanjima na KiM", kaže Kočanović.

Poljoprivredni proizvođači sa KiM su zainteresovani da poboljšaju svoju proizvodnju, navodi Kočanović i ističe da je različit je spektar interesovanja. 

"Neki su zaiteresovani za agrotehničke mere, neki za mehanizaciju, da pogledaju neki novi traktor, priključne mašine. Svakako ćemo sumirati utiske kada se vratimo na Kosovo i Metohiju. Videćemo i šta Kancelarija za KiM može da im pomogne, u vidu nekih subvencija, kako bi nastavili da žive i rade na prostoru Kosova i Metohije", kaže Kočanović.

Izvor: TV Most

Veselin KočanovićNovosadski sajamKosovo i Metohijapoljoprivrednici

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva