:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2019   14:13

0

70

Kod ostrva Molat spaseno 58 osoba, većinom dece

 U zalivu Jaz na ostrvu Molat u Zadarskom arhipelagu noćas je iz pet nasukanih jedrilica spaseno 58 osoba, od kojih je najviše bilo dece, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Među spasenima su u najvećem broju bila deca u dobi od 10 do 15 godina, šest članova posada pet nasukanih brodića, kao i dvoje državljana Hrvatske, koji su na istoj lokaciji uspjeli da napuste svoje plovilo pre potonuća, prenosi Index.hr i dodaje da niko nije povređen.

Zbog kratkotrajnog, ali jakog nevremena na moru u noći između nedelje i poneđeljka na području skoro svih lučkih kapetanija dogodile su se pomorske nesreće manjeg ili većeg intenziteta, a povređenih nije bilo.

U Riječkom području od sinoć do jutros je na moru trajala potraga za sedam državljana Češke, jednim odraslim i šestero dece, koji su posljednji put viđeni u plovidbi između mesnog kampa u Puntu i Stare Baške.

Potraga je završena bez rezultata, ali je u međuvremenu iz kampa, odakle je nestanak prijavljen, javljeno da su se svi češki državljani vratili samostalno.

Izvor: Танјуг

ostrvospaseniHrvatska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva