:

:

TV Most

Foto: EU

clock

Decembar 19, 2021   20:26

0

125

Koha: Varhelji će učestvovati na sastanku Otvoreni Balkan

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji učestvovaće putem video-linka na sastanku inicijative "Otvoreni Balkan", koji će se održati sutra i prekosutra u Tirani, prenosi Kljan Kosova.

Kako navodi prištinska televizija, učesnicima će se u istom formatu obratiti i direktor CEFTA sekretarijata Emir Đikić i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majljinda Bregu.

Ranije je najavljeno da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviti sutra i prekosutra u Tirani, gde će sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevom, učestvovati na sastanku regionalne inicijative za saradnju Otvoreni Balkan.

Predviđeno je potpisivanje ukupno šest sporazuma, među kojima je i Sporazum o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu.

Vučić će u ponedeljak u Tirani imati neformalan susret sa Ramom i Zaevom na zajedničkoj večeri, a u utorak je predviđeno održavanje više sastanaka, rečeno je T a n j u g u  u Predsedništvu Srbije.

U Palati brigada u Tirani, 21. decembra, prvo će biti održan sastanak trojice zvaničnika i članova delegacija sa predstavnicima Atlantskog saveta, na kojem će se razgovarati o Strateškom planu za Otvoreni Balkan 2022.

Zatim će uslediti ceremonija potpisivanja trilateralnih i bilateralnih sporazuma, pa Regionalni forum o poljoprivredi i regionalnoj saradnji na kojem će učestvovati zvaničnici, ministri poljoprivrede i ruralnog razvoja, rektori poljoprivrednih univerziteta i predstavnici privrednih komora.

Na kraju će trojica lidera - predsednik Vučić i premijeri Rama i Zaev, održati zajedničku konferenciju za novinare.

Izvor: T a n j u g

Otvoreni BalkanOliver VarheljiAleksandar VučićEdi RamaZoran ZaevTirana

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva