:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2019   9:47

0

268

Komšić Plenkoviću: Povucite policiju iz BiH, pa da razgovaram

Nakon izjave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da mu je žao zbog "preteranih" reakcija političara iz BiH u vezi sa slučajem posete predsednice Hrvatske Izraelu, stigao je odgovor predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića koji je rekao da Hrvatska odmah mora da povuče sve svoje policajce koji, prema saznanjima službi BiH, ulaze na teritoriju BiH maltretirajući migrante.

"Radi se o nedopustivom narušavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Umesto što traže izvinjenje zbog laži u koje su se upleli njihovi zvaničnici, neka narede povlačenje naoružanih policajaca s pograničnih predela u Bosanskoj krajini", poručio je Komšić Plenkoviću, preneo je portal Kliks.

U Sarajevu je u sredu obavljen razgovor savetnika predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića s ambasadorom Hrvatske Ivanom Sabolićem, a između ostalog spomenut je i problem "upada naoružanih hrvatskih policajaca na teritoriju BiH" sa ciljem da iz Hrvatske vrate migrante.

Ambasadoru Saboliću je skrenuta pažnja da u rejonu Bosanske krajine službenici MUP-a Republike Hrvatske naoružani ulaze na teritoriju BiH, čime se direktno narušava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, prenosi Kliks.

"Tenzije su samo reakcije na nastupe visokih hrvatskih zvaničnika i zbog njihovog uplitanja u unutrašnja pitanja BiH. Pozivamo da odmah na najvišem nivou pristupimo rešavanju svih otvorenih pitanja između dve susedne i prijateljske zemlje", zaključio je Komšić.

Izvor: RTS

KomšićPlenkovićBiHHrvatskapolicijamigranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva