:

:

TV Most

Foto: X / KK Partizan

clock

Februar 08, 2024   0:51

0

57

Košarkaši Bajerna pobedili Partizan u Areni

Košarkaši Partizana poraženi su večeras od Bajerna rezultatom 78:79 u meču 26. kola Evrolige.

Partizan sad ima skor 12-14, a Bajern 11-13.

Posle prve četvrtine Bajern je vodio 26:23, a početkom druge je imao maksimalnu prednost od sedam poena (30:23). Partizan je tad zaigrao mnogo bolje, preokrenuo je rezultat i na poluvremenu vodio 45:41.

Sredinom treće deonice Partizan je prvi put stekao dvocifrenu prednost (57:47), ali se u poslednjih 10 minuta ušlo sa 63:59 za domaćina. Bajern je na 2,41 pre kraja stigao do izjednačenja - 72:72. U poslednjih 89 sekundi ušlo se rezultatom 76:72 za "crno-bele", a na 50 sekundi pre kraja bilo je 78:74. Trojkom Silvana Franciska sekundu pre kraja Bajern je stigao do pobede. Šut za pobedu Partizana promašio je Panter.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Kevin Panter sa 22 poena, Frenk Kaminski je dao 14, a Džejms Naneli i Pi Džej Doužer po 10.

Kod Bajerna se istakao Francisko sa 30 poena, Serž Ibaka je dao 14, Danko Branković 11, a Karsen Edvards 10.

Nekadašnji kapiten Partizana Vladimir Lučić, koji je dočekan aplauzima i ovacijama, postigao je tri poena i imao dva skoka.

Obradović: Ne želim da svaljujem krivicu na igrače, ovo je moja odgovornost

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je nakon utakmice sa Bajernom da ne želi da svaljuje krivicu na igrače i da je on odgovoran za poraz.

"Desila nam se ista priča kao i u Bolonji. I tada smo imali pobedu u rukama, ali nismo bili dovoljno pametni da je privedemo kraju, na način na koji smo želeli. Protiv Virtusa smo izgubili zbog naših grešaka, sada i protiv Bajerna. Da su igrači bili pod stresom ne bi imali prednost sve vreme. Tražio sam da se pravi prekršaj, ali se to nije desilo. Isto sam tražio i u Bolonji na dva razlike. Ne želim da svaljujem krivicu na igrače. Moja je odgovornost", istakao je Obradović.

Dodaje da njegov tim nije smeo da dozvoli šut za tri poena Franciska.

"Nismo prepoznali nekoliko dobrih situacija, a krivica je ponavljam moja. Kao trener i stručni štab dajemo sve od sebe. Naravno da se posle serije poraza zapitam šta dalje. Proveli smo nekoliko sati u dvorani posle Splita, radili smo, analizirali. Šta dalje, dokle. To su pitanja koja sebi postavljam. Neke stvari nisu dobre, apsolutno nisu dobre. Sešću sa ljudima iz stručnog štaba, da vidimo šta nam je činiti. Navijači su napravili atmosferu kakvu su napravli, ali ni to nije dovoljno za neke. Ja ću opet da stanem iza igrača", zaključio je Obradović.

Laso: Ne mogu mnogi da kažu da su ovde pobedili

Trener košarkaša Bajerna Pablo Laso izjavio je na konferenciji za medije da retko ko može da se pohvali da je pobedio u beogradskoj Areni.

"Bilo je predivno. Rekli smo da će biti teško do kraja. Bili smo u zaostatku, ali borili smo se. Mašili smo, izmicao nam je meč, ali odigrali smo pametno na kraju. Uspešno smo završili, a ne mogu mnogi da kažu da su ovde pobedili. Želim da čestitam svojim igračima. Znali smo koliko je ovde teško igrati pred ovim navijačima", izjavio je Laso.

U narednom kolu, posle tronedeljne pauze, Partizan će dočekati Efes.

Izvor: T a n j u g

PartizanBajernEvroligakošarka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva