:

:

TV Most

clock

Januar 09, 2024   21:48

0

64

Košarkaši Fenerbahčea nakon preokreta pobedili ekipu Partizana

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju od ekipe Fenerbahčea rezultatom 91:76 u utakmici 20. kola Evrolige.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Tajler Dorsi sa 24 poena, dok je Marko Gudurić dodao 15 poena.

U ekipi Partizana istakao se kapiten Kevin Panter sa 18 poena.

U uvodnim minutima bolje je igrao beogradski tim. Domaćin je imao probleme sa organizacijom napada i sa slabom rotacijom u odbrani, što je Partizan kažnjavao. Kaboklo je pogodio tri trojke iz tri pokušaja i tako doneo prvu osetnu prednost svojoj ekipi. Bitne poene svom timu doneli su Panter i Naneli u završnici prve četvtine, pa je Partizan prvu deonicu završio sa plus 12 na semaforu.

Tokom druge deonice uloge su se obrnule. Partizan je promenio rotaciju u odbrani, dok je domaći tim počeo da bira bolje šuteve i da ih pogađa. Dorsi i Kalates u bili raspoloženi u napadu, pa se prednost "crno-belih" polako topila. Gosti su sve teže dolazili do poena, uglavnom preko Pantera i Trifunovića. Do kraja druge deonice prednost Partizana spala je na "samo" pet poena.

U trećoj četvrtini Fenerbahče se oslonio na šut za tri poena, što je dalo rezultate. Dorsi i Sestina su igrali raspoloženo u napadu, dok se u odbrani domaći tim okrenuo većoj agresivnosti. Partizan se mučio u napadu, nije bilo raspoloženih igrača. Do kraja četvrtine domaći tim je preokrenuo rezultat i poveo sa četiri poena.

Poslednju deonicu Fenerbahče je otvorio sa tri vezane trojke, dok gosti na to nisu imali odgovor. Nastavio je Partizan da se muči u napadu, pošto niko od igrača nije bio raspoložen. Na drugoj strani prednost Fenerbahče je narasla na 19 poena i time je meč rešen pet minuta pre kraja.

Obradović: Nismo odgovorili na agresivnost Fenerbahčea u drugom poluvremenu

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je na konferenciji za medije nakon meča sa Fenerbahčeom, da njegov tim nije odreagovao na agresivnost turske ekipe u drugom poluvremenu.

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju od ekipe Fenerbahčea rezultatom 91:76 u utakmici 20. kola Evrolige.

"Dva različita poluvremena. U prvom je bilo sjajno, u drugom smo pričali da bi trebalo da očekujemo njihovu agresivnost, ali nismo odgovorili na to. Odigrali smo loše u odbrani i čestitam Fenerbahčeu na pobedi", istakao je Obradović.

Izvor: RTS

KK PartizanFenerbahčeEvroligakošarka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva