:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2019   15:48

0

207

Kosovo proverava makedonsko brašno

Kosovske vlasti proveravaju da li je brašno uvezeno iz Severne Makedonije poreklom iz Srbije, javlja skopski Kanal 5. Iz Makedonije je na Kosovo u poslednja dva meseca 2018. godine izvezeno više od 2.000 tona brašna, u odnosu na svega tridesetak tona u prvih deset meseci te godine.

Makedonski ministar ekonomije Krenik Bekteši je potvrdio da postoji problem oko prodaje brašna kupcima sa Kosova, navodeći da je o tome već razgovarao sa proizvođačima u Severnoj Makedoniji i vlastima u Prištini.

"Očekujemo da se problem reši za nekoliko dana", rekao je Bekteši.

Suštinski, kosovske vlasti sumnjaju da je deo brašna koje je poslednjih meseci isporučeno kosovskim kupcima, u stvari, prepakovano brašno proizvedeno u Srbiji, kako bi se izbegla taksa od 100 odsto.

Ministarstvo ekonomije je, istovremeno, saopštilo da, do sada, sa Kosova nije vraćen ni jedan kamion koji je prevozio brašno.

Kosovske vlasti su u novembru uvele takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH. Od tada, makedonski proizvođači su isporučili kosovskim kupcima 2416 tona brašna. U prvih 10 meseci 2018. godine, u istom pravcu isporučeno je 38,6 tona brašna.

Izvor: RTS

KiMbrašnoMakedonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva