:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2019   21:33

0

396

Kosovsko Pomoravlje: Građani sami čiste sneg

Sneg koji je skoro dva dana padao u Kosovskom Pomoravlju u pojedinim mestima je dostigao visinu i preko pola metra. Putevi prvog prioriteta u gradskim sredinama su prohodni. Međutim, prohodnost u seoskim sredinama je otežana. 

U Kosovskom Pomoravlju palo je između 30 i 70 centimetara snega. Najviše snežnog pokrivača ima u brdsko -planinskim mestima i tamo je situacija najteža. 
 
U Šilovu gde su smeštene dve srednje i osnovna škola, kao i druge značajnije institucije put nije očišćen. Građani koji su morali danas na posao, svojim automobilima su utabali sneg, pa je koliko toliko omogućeno kretanje. 
 
Snežno jutro u ruralnim sredinama usporilo je kretanje ljudi jer su lokalne ulice bile zavejane. U većini seoskih mesta trotoari su puni snega pa je kretanje pešaka otežano. 
 
Građani sami čiste sneg
 
Građani  u selima sami čiste prilaze kako bi izašli iz kuća. U Donjoj Budrigi glavna ulica je očišćena. Meštani sami čiste svoje ulice i trotoare koji su bili zavejani  zbog snega koji je neprestano padao.
 
Regionalni i glavni putevi u gnjilanskom regionu su očišćeni.  Putari su bacili so i rizlu,  putevi su prohodni, ali je saobraćaj i dalje otežan.
 
U samom centru Gnilana komunalna služba očistila je trotoare. Radnici su jutros bacili so i pesak, ali je i dalje kretanje pešaka otežano, pa se preporučuje pažljivije kretanje. 
 
Sneg obradovao najmlađe
 
I pored toga što je kretanje otežano, snegu su se najviše obradovali najmlađi. Oni sneg koriste za sankanje i grudvanje. Po tradiciji, svake zime mališani u Šilovu se sankaju na glavnoj ulici koja  je pogodna jer je na malom uzvišenju. 
 
Kosovska policija savetuje vozačima da brzinu prilagode uslovima na putu. Bez zimske opreme i dovoljne količne goriva u automobilima ne polazite na put. 

Izvor: RTV Puls

kosovsko pomoravljesneg
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva