:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2022   18:32

0

138

Kovač: Šokirana sam Raminim izlaganjem

Šokirana sam izlaganjem Edija Rame, izlavila je danas za Tanjug potpredsednica PS SE i članica stalne delegacije Srbije Elvira Kovač, navodeći da je to na samom zasedanju direktno rekla i albanskom premijeru.

Kovač je kazala da je ispred političke grupe Evropskih narodnih partija juče bila ovlašćena da postavi pitanje premijeru Albanije Ediju Rami i da joj je namera bila da ga pita u vezi inicijative Otvoreni Balkan, ali da je posle izlaganja mogla samo da izrazi zaprepašćenje, jer je izlaganje, kaže, posvetio osporavanju rezolucije 1782 PS SE o nelegalnoj trgovini ljudskim organima, iznevši broje neistine.

“Naglasila sam da ta rezolucija nije bila ni srpska, ni ruska, već da je usvojena ogromnom većinom od strane cele Parlamentarne skupštine”, rekla je Kovač i ocenila da je Rama takvim obraćanjem pokazao nepoštovanje prema PS SE.

Rama je u govoru na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope zatražio reviziju rezolucije 1782 iz 2011. godine koja je doneta na osnovu izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija.

Izvor: T a n j u g

KovačKiMRamatrgovina organimaPS SE
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva