:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2023   8:56

0

232

Krasnići: Gradonačelnici na severu će nastaviti rad u opštinskim objektima

Ministar administracije i lokalne samouprave u privremenih prištinskim institucijama Elbert Krasnići izjavio je da su gradonačelnici opština na severu KiM počeli da rade i da će nastaviti da rade u opštinskim objektima.

Krasnići je, osvrćući se na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena koji je pozvao premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da hitno obustavi nasilne mere na severu KiM, rekao za TV Dukađini da se gradonačelnici ne imenuju, već biraju glasovima građana.

"Gradonačelnici su učestvovali u procesu izbora za gradonačelnike opština i započeli su svoj rad u opštinskim objektima i nastaviće da rade iz opštinskiһ objekata", rekao je Krasnići.

Kosovska policija upala je u petak u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da spreče policiju da uđe u opštinske prostorije. 

Tom prilikom povređeno je više Srba, a kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Gradonačelnici četiri opštine na severu KiM izabrani su na izborima koje su Srbi bojkotovali, nakon što su u novembru prošle godine  napustili prištinske institucije zbog kršenja Birselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever KiM i stalnih protivpravnih hapšenja Srba. 

Izvor: T a n j u g

Eljbert KrasnićiKiMopštine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva