:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2022   14:52

0

135

Krizni štab opštine Gračanica poziva na poštovanje mera

Krizni štab opštine Gračanica konstatovao je danas, na osnovu pristiglih informacija iz zdravstvenih ustanova da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica stabilna ali sa tendencijom povećane infektivnosti te s tim u vezi poziva stanovništvo na pojačanu meru opreza i poštovanja najnovijih anti kovid mera.

Krizni štab opštine Gračanica održao je danas sednicu na kojoj su razmatrane nove anti kovid mere i na kojoj je zatraženo od svih relevantnih institucija, privrednih i poslovnih subjekata da sa pojačanim angažovanjem pristupaju primeni novih anti kovid mera, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Podseća se da je policijski čas na snazi od 22 sata a da je rad lokala ograničen do 21 sat i da će inspekcija opštine Gračanica u saradnji sa policijom vršiti kontrolu primene svih pa i ovih mera.
Inspekcija opštine Gračanica apeluje na građane koji su pozitivni na Kovid 19 kao i članove njihovih porodica da poštuju mere karantina.

Poseban apel upućen je obrazovnim institucijama da se pridržavaju mera naročito kada je reč o nošenju zaštitnih maski tokom nastave. Takođe obrazovne institucije se pozivaju da predstojeću školsku slavu „Svetog Savu“ obeleže što skromnije i u skladu sa preporučenim merama.

Medicinski deo Kriznog štaba poziva građane da se ukoliko osete respiratorne probleme jave u najbližu kovid ambulantu gde će im biti pružena adekvatna medicinska nega. Navedeno je da je trenutno u Kovid bolnici u Lapljem Selu medicinski zbrinuto 12 kovid pacijenata i da su svi u dobrom opštem stanju. 

Od petka 21. januara do danas na Kovid je pozitno ukupno 60 pacijenata.

Krizni štab opštine Gračanica u svakodnevnoj je koordinaciji sa zdravstvenim  i svim ostalim relevantnim ustanovama kako bi se iz ovog najnovijeg epidemiološkog talasa izašlo sa što manje posledica po zdravlje naših građana. 

Izvor: TV Most, Opština Gračanica

KiMGračanicaKrizni štabkoronavirusepidemiološke mere
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva