:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2020   18:21

0

148

Krkobabić: Uvažavati penzionere, to su kreativni i vredni ljudi

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da se civilizacijski nivo jednog društva meri odnosom prema najmlađima i najstarijima i poručio da prema penzionerima treba da se odnosimo sa velikim uvažavanjem.

Naveo je da penzioner nije samo stanje duha već da su to ljudi koji i dalje rade i stvaraju, te da je neispravno svoditi ih samo na uobičajenu frazu "to su samo penzioneri".

Krkobabić, koji je i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije, rekao je da je ta partija odavno jasno definisala svoj odnos prema starijoj populaciji koji je, ističe, odnos iskrenog uvažavanja.

Dodao je da naši najstariji sugrađani zaslužuju odgovarajuću socijalnu zaštitu, zdravstvenu zaštitu, kulturne i sportske sadržaje...te istakao da je danas socijalna distanca nedopustiva.

"Fizička da, ali socijalna distanca nikako. Moramo da se povezujemo, jer čovek koji je socijalno izolovan, ne može da opstane dugo", rekao je Krkobabić gostujući u emisiji "U središtu pažnje" Prvog programa Radio Beograda, navodi se u saopštenju.

Posebno je istakao potrebu za međugeneracijskom solidarnošću, navodeći da se civilizacijski nivo jednog društva meri odnosom prema najmlađima i najstarijima.

"Ako nam je taj odnos valjan, onda smo postigli nešto veoma vredno. To je ključ", naglasio je Krkobabić.

Ukazao je da ne smemo da dozvolimo bilo koji vid starosne diskriminacije i dodao da je to deo domaćeg vaspitanja.

"Zašto danas ne vidimo mogućnost da tri generacije žive pod jednim krovom? Ne moraju bukvalno, ali da su povezani. Ako sačuvamo porodicu kao osnovnu ćeliju društva, ako sačuvamo lokalne zajednice i njihove inicijative, govorim to i zbog sela Srbije, sačuvaćemo i zdrave odnose i solidarnost u društvu", rekao je Krkobabić, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

Krkobabićpenzioneri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva