:

:

TV Most

clock

Septembar 03, 2022   14:09

0

134

Kurti: Brnabić može da dođe na KiM sa ličnom kartom

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić može da dođe na Kosovo i Metohiju i da vidi, kako je istakao, "koliko je demokratska država Kosovo".

Kurti je rekao da će Brnabić ući na KiM sa srpskom ličnom kartom, prema nedavno postignutom dogovoru Beograda i Prištine o dokumentima, prenosi Koha.

"Neka Brnabić uđe na Kosovo sa ličnom kartom koju su izdale vlasti u Beogradu i neka vidi da sve funkcioniše kao demokratska država", rekao je Kurti tvrdeći da je tzv. Kosovo "demokratskija i nezavisnija država od Srbije".

Kurti je rekao i da će dva ministra iz privremenih institucija, Besnik Bisljimi i ministar prosvete Arberi Nagavči, boraviti u ponedeljak u opštinama Preševo, Medveđa, Bujanovac, dodajući da planira i on da ode jednog dana.

Kurti tvrdi i da njihova poseta tim opštinama nije reakcija na dolazak Brnabić.

Kurti je, na konferenciji za novinare najavio i paket pomoći za građane "da se lakše suoče sa inflacijom", po kome bi od septembra javni funkcioneri dobili po 50 evra za preostale mesece ove godine, a zaposleni u javnim preduzećima jednokratno po 100 evra.

Izvor: T a n j u g

Aljbin KurtiAna BrnabićKosovolična karta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva