:

:

TV Most

Foto: RTK

clock

Oktobar 14, 2022   19:00

0

148

Kurti ima rok da odgovori na predlog Makrona i Šolca

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima rok da odgovori na francusko-nemački predlog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Zamenik premijera tzv. Kosova Besnik Bisljimi je rekao da su Kurtiju francusko-nemački predlog predstavili savetnici i da ima rok, ne precizirajući do kada, da odgovor dostavi predsedniku Francuske i kancelaru Nemačke, Emanuelu Makronu i Olafu Šolcu.

Kako prenosi prištinski Ekspres, Bisljimi kaže da zna sve detalje, ali ih nije iznosio i nije odgovorio na pitanje da li predlog podrazumeva priznanje.

"Pregovarači bi trebalo da govore na tu temu kada budu smatrali da je pravo vreme za razgovor", rekao je Bisljimi. Savetnici Šolca i Makrona su boravili 9. septembra u Prištini, a potom i u Beogradu, i Kurtiju dali rok do kada mora da da odgovor.

Bisljmi je, govoreći u ponedejlak za ATV, rekao da je Kurti taj koji treba da odgovori na francusko-nemački predlog. 

"Ne mogu da pričam o tome šta se desilo, jer nisam bio deo diskusija i na tim ljudima koji su bili uključeni je da odluče kada treba da izađu u javnost sa detaljima. Ako bi neko u ovom trenutku izašao sa bilo kojim elementom predloga u javnost, smatram da bi to bilo kontraproduktivno i štetno", rekao je Bisljimi.

Izvor: T a n j u g

Besnik BisljimiAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva