:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2019   8:03

0

138

Kurti: Nadam se da ćemo imati jednog poslanika koji nije iz Srpske liste

Vođa Samoopredeljenja i prvi kandidat za premijera Aljbin Kurti gostovao je na News24 gde je govorio o važnim pitanjima sa kojima se Kosovo suočava, kao i politici i ciljevima vlade koju će postavljati sa DSK, prenosi Zeri.

Kurti je govorio o izbornim nepravilnostima u naseljima sa srpskom većinom. Rekao je da nema problema sa Srpskom listom, ali da ona neće biti deo vladajuće koalicije.

"Bilo je velikih nepravilnosti u naseljima sa većinskom srpskom populacijom. Pritisak na Srbe da glasaju za Srpsku listu bio je užasan. Nemam problema sa Srpskom listom jer nije stranka. To je instrument države nad kojim Beograd vrši pritisak koji se prenosi na Srbe. Vlada bi trebalo da reši veliki broj nepravilnosti i kršenja u srpskim opštinama", kaže Kurti.

On je dodao da će Samoopredeljenje zajedno sa DSK imati više od 61 poslanika, što je većina.

"Napravićemo vladu. Neizbežno je da se iz Srpske liste bira jedan potpredsednik Skupštine. Potreban je jedan Srbin u vladi, ali ne iz Srpske liste. Nadam se da ćemo na kraju uspeti da imamo jednog poslanika koji nije iz redova Srpske liste. Ja neću trčati za Srpskom listom“, izjavio je Aljbin Kurti.

Izvor: Kosovo online/Zeri.info

KiMKurtiSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva