:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2022   12:10

0

159

Kurti ponovo poziva Srbe da ne napuštaju institucije

Premijer u Prištini Aljbin Kurti pozvao je srpske zvaničnike da ne napuštaju kosovske institucije, tvrdeći da su oni koji nalažu napuštanje institucija, kako je rekao, oni kojima smetaju zakonitost i ustavnost.

 

Aljbin Kurti je na početku današnje sednice vlade rekao da je na severu KiM do sada izrečeno 1.012 opomena vlasnicima vozila srpskih tablica sa nazivima gradova na Kosovu i Metohiji.

"Mi smo odgovorna vlast, protiv svih kriminalaca, posvećena razvoju, integraciji, jednakosti za sve, poštovanju prava manjina i služenju građanima bez razlike i diskriminacije. Oni koji nalažu napuštanje kosovskih institucija su oni kojima smetaju zakonitost i ustavnost, borba protiv kriminala i korupcije u našoj zemlji", rekao je Kurti, a prenose mediji na albanskom.

Na severu Kosova i Metohije sve više Srba podnosi ostavke na svoja radna mesta i napušta privremne prištinske institucije, nakon jednostrane odluke Prištine o registarskim tablicama, smene Nenada Đurića, izgradnje baza na severu KiM, kao i kršenja prava Srba i Briselskog sporazuma. 

Nakon političkih predstavnika, policajaca, sudija i tužilaca, danas su ostavke podneli i viši službenici opštinskih izbornih komisija. 

Izvor: RTS

Aljbin KurtiKosovoinstitucijeSrbi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva