:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 05, 2024   20:04

0

117

Lajčak: Pažljivo pratim dešavanja u vezi sa uredbom o plaćanju koja utiče na Srbe

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da pažljivo prati dešavanja u vezi sa nedavnom uredbom centralne banke u Prištini o gotovinskom poslovanju na KiM, koja posebno utiče na Srbe.

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući prošlu nedelju, podsetio da je prošle nedelje posetio Beograd i Prištinu, gde je razgovarao o aktuelnoj situaciji i narednim koracima u dijalogu. 

"Detaljni razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima obe strane bili su blagovremeni, što nam je omogućilo da razjasnimo naša očekivanja za naredne mesece i razgovaramo na čemu ćemo raditi", naveo je Lajčak.

Podsetio je da je u Beogradu razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i glavnim pregovaračem Petrom Petkovićem, a u Prištini sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i prvim potpredsednikom privremene vlade i glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem, dodajući da je u Prištini, osim o dijalogu, razgovarano i o  trenutnom stanju odnosa EU i Kosova.

Prema rečima Lajčaka, on i njegov tim fokusirani su na trenutnu dinamiku procesa normalizacije.

Dodao je da će tokom nedelje otputovati u Firencu, gde će kao honorarni profesor na Evropskom univerzitetskom institutu održati predavanje o Zapadnom Balkanu.

Izvor: TV Most

Miroslav Lajčak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva