:

:

TV Most

clock

Decembar 11, 2022   16:53

0

212

Laplje Selo: Humanitaci iz Pančeva obradovali Saru za njen drugi rođendan

Sestre Sara i Teodora Živić iz Lapljeg Sela odrastaju u nemaštini bez osnovnih uslova za život. Roditelji  Milica i Goran se bore da im obezbede najosnovnije za život. Kuća u kojoj žive je stara, zidovi ispucali, kupatilo  u lošem stanju, nameštaj star više od  dvadeset godina.

Majka Milica na naše pitanje šta je najpotrebnije za devojčice, skromno i stidljivo odgovara da njene devojčice nisu kao ostala deca i da nemaju uslova da im priušte nešto više od  tri obroka, a volela bi da joj deca imaju svoju sobu .

„Samo da mogu da im spremim obrok, da imam za devojčicu od 9 meseci hranu Bebilak koju  joj dajem u zamenu za mleko.Teško mi je ništa ne radi, na električnom  šporetu  radi samo jedna ringla,krevet je star, šporet na drva smo kupili i krevetac za dete i to jedva nekako.Vidite i sami ѕidovi su ispucali, plašim se da nam se kuća ne sruši na glavu.Sa druge strane kuće žive svekrva i dever koji je od rođenja teško bolestan. Možda je mnogo ali želja mi je da moje devojčice imaju svoju sobu“, rekla je majka Milica.

Humanitarci iz Pančeva obilaskom svetinja na KiM,odlučili su da posete ove dve male devojčice Saru koja ima 2 godine i Teodoru od 9 meseci, da ih na trenutak obraduju poklonima neznavši da danas Sara slavi drugi rođendan.

Svaka pomoć je dobrodošla ,da bi ove devojčice osetile da neko i o njima brine.Ipak  u ovom trenutku njima je najpotrebniji krov nad glavom.

Pozivamo sve ljude dobre volje da koliko su u mogućnosti pomognu porodici Živić kako bi devojčice imale srećnije i zdravije detinjstvo.

Izvor: RTV Gračanica; Foto i video: RTV Gračanica

KiMLaplje Seloporodica Živić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva