:

:

TV Most

Foto: Politika

clock

Jul 09, 2020   15:26

0

90

Leposavić: Nove mere Opštinskog kriznog štaba u cilju sprečavanja i širenja infekcije koronavirusom

Štab za vanredne situacije opštine Leposavić doneo odluku da u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Kosovska Mitrovica u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja virusa korona izvrši dezinfekciju institucija, ustanova, stambenih zgrada i kolektivnih centara na teritoriji opštine Leposavić, kao i određene epidemiološke mere.

Danas će biti izvršena dezinfekcija institucija i ustanova dok je za sutra planirana dezinfekcija stambenih zgrada i kolektivnih centara u Leposaviću
U subotu će biti izvršena dezinfekcija stambenih zgrada i kolektivnih centara u Lešku i Sočanici.

Pored navedenog, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Leposavić će u saradnji sa JKP „24. novembar“ Leposavić danas od 21  čas vršiti dezinfekciju ulica i javnih površina u sva tri naselja, Leposavić, Lešak i Sočanica. 

Opštinski štab za vanredne situacije doneo je i određene epidemiološke mere u cilju sprečavanja širenja i kontrole infekcije koronavirusom Kovid 19.
1. U periodu od 21 do 05 časova zabranjeno je bilo kakvo kretanje fizičkih lica izvan njihovih domova/stanova na teritoriji opštine Leposavić, izuzev u hitnim zdravstvenim slučajevima - uslučaju potrebe za zbrinjavanjem bolesnih, za osobe sa posebnim potrebama, samo ako bolesne ili osobe sa posebnim potrebama nisu u stanju da se brinu o sebi, u slučaju traženja pomoći od relevantnih institucija, kao što je  slučaj sa žrtvama porodičnog nasilja.

- U slučaju smrti člana porodice - u slučaju ukazivanja potrebe za izlaskom izvan kuće/stana za 
fiziološke potrebe životinja, ali ne dalje od 500m od stana/kuće (a nije dozvoljeno koristiti ove slučajeve za obavljanje bilo kakvih drugih poslova ili u bilo koje druge svrhe osim gore navedene). 

2. Za inficirane osobe, kontaktne osobe i lica za koja se sumnja da su inficirane u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok uvedena je 24-časovna zabrana ulaska i izlaska u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu ovih mera, osim u gore pomenutim slučajevima. 

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMLeposavićkoronavirusdezinfekcija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?