:

:

TV Most

Foto: Politika

clock

Jul 09, 2020   15:26

0

200

Leposavić: Nove mere Opštinskog kriznog štaba u cilju sprečavanja i širenja infekcije koronavirusom

Štab za vanredne situacije opštine Leposavić doneo odluku da u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Kosovska Mitrovica u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja virusa korona izvrši dezinfekciju institucija, ustanova, stambenih zgrada i kolektivnih centara na teritoriji opštine Leposavić, kao i određene epidemiološke mere.

Danas će biti izvršena dezinfekcija institucija i ustanova dok je za sutra planirana dezinfekcija stambenih zgrada i kolektivnih centara u Leposaviću
U subotu će biti izvršena dezinfekcija stambenih zgrada i kolektivnih centara u Lešku i Sočanici.

Pored navedenog, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Leposavić će u saradnji sa JKP „24. novembar“ Leposavić danas od 21  čas vršiti dezinfekciju ulica i javnih površina u sva tri naselja, Leposavić, Lešak i Sočanica. 

Opštinski štab za vanredne situacije doneo je i određene epidemiološke mere u cilju sprečavanja širenja i kontrole infekcije koronavirusom Kovid 19.
1. U periodu od 21 do 05 časova zabranjeno je bilo kakvo kretanje fizičkih lica izvan njihovih domova/stanova na teritoriji opštine Leposavić, izuzev u hitnim zdravstvenim slučajevima - uslučaju potrebe za zbrinjavanjem bolesnih, za osobe sa posebnim potrebama, samo ako bolesne ili osobe sa posebnim potrebama nisu u stanju da se brinu o sebi, u slučaju traženja pomoći od relevantnih institucija, kao što je  slučaj sa žrtvama porodičnog nasilja.

- U slučaju smrti člana porodice - u slučaju ukazivanja potrebe za izlaskom izvan kuće/stana za 
fiziološke potrebe životinja, ali ne dalje od 500m od stana/kuće (a nije dozvoljeno koristiti ove slučajeve za obavljanje bilo kakvih drugih poslova ili u bilo koje druge svrhe osim gore navedene). 

2. Za inficirane osobe, kontaktne osobe i lica za koja se sumnja da su inficirane u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok uvedena je 24-časovna zabrana ulaska i izlaska u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu ovih mera, osim u gore pomenutim slučajevima. 

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMLeposavićkoronavirusdezinfekcija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva