:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2021   16:49

0

189

Les: Britanija se u Beogradu potvrđuje kao nezavisna država

Britanski spoljnopolitički ekspert sa Univerziteta Kembridž, Timoti Les, ocenio je da se 6. Britansko-srpska konferencija, koja počinje u ponedeljak u Beogradu, održava u trenutku kada Velika Britanija izlazi iz "produženog period političke introspekcije" i sada se ponovo potvrđuje na međunarodnom planu kao nezavisna država.

"U ovom trenutku kada Srbija još nije postala članica EU, Velika Britanija ima veliku priliku da obnovi istorijski veze sa najvećom i najznačajnijom državom na Zapadnom Balkanu", ukazao je Timoti Les.

On je pozdravio napore organizatora 6. Britansko-srpske konferencije pod nazivom ''''Novi bilateralni sporazum - mogućnosti za partnerstvo, trgovinu i saradnju'''', koji nastoje da, kako je rekao "ovu priliku pretvore u realnost".

"Radujem se učešću na tom događaju u ponedeljak", poručio je Les.

Stručnjaci iz Srbije i Velike Britanije analiziraće odnose dve zemlje u spoljnoj politici, ekonomiji, kulturi, nauci i drugim oblastima i razmatrati potencijale za njihov razvoj i unapređenje.

Konferencija se održava uz podršku Grupe za Srbiju, Parlamenta Velike Britanije i Parlamentarne grupe prijateljstva sa Velikom Britanijom Skupštine Srbije.

Izvor: Танјуг

Timoti LesBritansko-srpska konferencija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva