:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 28, 2024   20:48

0

108

Lešak: Održan humanitarni turnir u košarci za Doroteu uz podršku javnih ličnosti

U organizaciji mladih humanih sportista, na školskom terenu u Lešku, održan je humanitarni turnir u košarci za prikupljanje sredstava za lečenje Dorotee Stanković iz ovog mesta, koja boluje od cerebralne paralize. 

Za pobednike turnira u prvoplasiranoj juniorskoj i seniorskoj konkurenciji organizatori su obezbedili pehar i košarkašku loptu koje su osvojile ekipe seniori Oniks i juniori Lešak, dok je najbolji u šutiranju trojki Jovan Petrović.

Za Doroteu je danas prikupljeno 313.000 dinara.

Organizator humanitarnog turnira, Vasilije Stanišković iz Leška, zahvalan je što su se mladi udružili i svojim učešćem na turniru pomogli jedanaestogodišnjoj Dorotei Stanković.

"Ovde smo se svi okupili, naši ljudi iz Leška, Leposavića, Severne Mitrovice i Raške kojima se ovim putem zahvaljujem što su došli i što smo uspeli da napravimo ovakav turnir koji se davno nije održao. Zahvaljujem se i ljudima koji su se javili putem video poruka, a takođe i našem bratu Nikoli Premoviću advokatu koji je bio moj desna ruka i podržavao me u ovom humanitarnom turniru da završimo ovu priču i nadam se da će se što više novca prikupiti za našu Doroteu Stanković", kazao je Stanišković. 

Stanišković je zahvalio našim proslavljenim fudbalerima , pevačima i mnogim poznatim ličnostima svima koji su, svako na svoj način,  doprineli da se prikupi što više novca za lečenje Dorotee. 

"Ovim putem se zahvaljujem našem reprezentativcu Srbije koji igra trenutno u Hulamu, Saši Lukiću koji je donirao dres za malu Doroteu. Po blagoslovu našeg raško-prizrenskog episkopa Teodosija, javilo se i udruženje" Majka Anastasija" iz Leposavića koje je doniralo 60. 000 dinara i novac je uplaćen za malu Doroteu. Zahvaljujem i drugom reprezentativcu Lazaru Markoviću koji je donirao 60.000 dinara za našu Doroteu. Hvala svim ljudima dobre volje što su se javili, ne mogu da zaboravim i naše poznate ličnosti pevače, fudbalere i mnoge druge poznate ličnosti. Hvala svima koji su se javili", rekao je Stanišković. 

Video porukom podrške oglasio se fudbaler Lazar Marković.

"Dorotea, šaljem ti ovim putem puno pozdrava i podrške sa željom da iz ove borbe izađeš kao pobednik, veliki pozdrav i podrška za organizatore humanitarnog turnira" , rekao je Marković. 

Poruku podrške poslao je i pevač Nikola Rokvić, koji je peške krenuo na put dug 1.150 km do Egine, gde će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom i kako je rekao, nada se da će na tom putu uspeti da upozna i Doroteu. 

"Želim ti da se što pre oporaviš, da što pre ozdraviš, pa eto i da se upoznamo. Samo veruj bez straha, samo ljubav, vera i sve će brzo proći biće dobro sve. Ljubim te i volim, Bog neka te blagoslovi i bićeš na ovom mom putu u mojim molitvama", poručio je Rokvić. 

Poljupce i zagrljaje Dorotei je poslao putem videa i pevač Slobodan Radanović, koji je dodao da svako dete zaslužuje šansu za ozdravljenje. 

"Veliki pozdrav i podrška na putu ka izlečenju za našu drugaricu Doroteu sa Kosova i Metohije i za svu našu braću, hvala svima koji ćete se odazvati ovoj akciji i hvala svima koji pomažete deci na bilo koji način, bilo kom detetu pa i Dorotei. Nadam se da će se to nastaviti i u buduće jer ne smemo dopustiti da nijedno dete ne sme biti prepušteno samo sebi i slučaju. Svako dete zaslužuje šansu da živi normalnim i zdravim životom. Veliki pozdrav, zagrljaj i poljubac za našu Doroteu", rekao je Radanović. 

Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva