:

:

TV Most

clock

Septembar 28, 2019   20:41

0

241

Linta: Hrvatska je nastavak genocidne NDH

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta osudio je danas održžavanje mise za 35 ustaških pukovnika u crkvi Svetog Marka kao još jedan dokaz da se "Katolička crkva u Hrvatskoj nije odrekla genocidne Nezavisne Države Hrvatske (NDH) i ustaštva" iz Drugog svetskog rata.

U saopštenju za javnost, Linta je ocenio i da to predstavlja "još jedan dokaz da je današnja Hrvatska nastavak genocidne NDH".

"Navedeni zlotvori koji su naredili i počinili genocid nad srpskim narodom tokom Drugog svetskog rata nazivaju se hrvatskim mučenicima. Kardinal Bozanić i ostali hrvatski biskupi svojom ćutnjom odobravaju redovno godišnje održžavanje mise ustaškim oficirima, kao i poglavniku Anti Paveliću što je samo jedan u nizu dokaza da se Katolička crkva u Hrvatskoj nije odrekla genocide NDH i ustaštva", istakao je Linta.

Prema njegovim rečima, ni hrvatski premijer Andrej Plenković i Vlada Hrvatske nisu osudili održavanje mise ubijenim ustaškim generalima i pukovnicima "što jasno potvrđuje da hrvatska vlast prećutno ili otvoreno radi na reviziji istorije i pretvaranju ustaških zločinaca u mučenike i borce za hrvatsku slobodu".

"Još jednom se potvrdilo da je priča o Hrvatskoj kao antifašističkoj držžavi teško licemerje. Hrvatska je od dolaska Tuđmana na vlast 1990. godine držžava mržžnje, netrpeljivosti, čiji je temelj NDH i ustaštvo"", zaključio je Linta.

Izvor: Танјуг

LintaHrvatskaNDH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva