:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2019   16:52

0

168

Linta: Izjava Đukanovića o SPC sramna i nerazumna

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije je osudio, kako kaže, sramnu i nerazumnu izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da Srpska pravoslavna crkva pokušava da čuva infrasturkturu velike Srbije, da ometa evropski put Crne Gore i opstruiše uspostavljanje pravne države.

"Ovo je jedan u nizu dokaza da režim Mila Đukanovića vodi antisrpsku politiku koju je započeo postepeno od vremena Miloševića, a otvoreno antisrpstvo je postalo temelj Crne Gore nakon proglašenja nezavisnosti 2006. godine", naveo je Linta u saopštenju dostavljenom medijima.

Tragičnim smatra činjenicu da, kako kaže, Milo Đukanović svojim krajnje neodgovornim potezima i izjavama dodatno produbljuje podele, podiže tenzije i izaziva napetosti u Crnoj Gori, što može dovesti do nesagledivih posledica, umesto da putem dijaloga i kompromisa radi na smirivanju situacije i jačanju mira i stabilnosti. 

Linta ocenjuje kao duboko antievropski i anticivilizacijski Predlog zakona o slobodi veroispovesti koje je usvojila Vlada Crne Gore i koji je namerno i specijalno usmeren protiv Eparhija crnogorsko-primorske i budimljansko-nikšićke. 

"Cilj budućeg zakona jeste brutalni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom i otimanje svetih hramova i njihovo proglašavanje za vlasništvo države a zatim ustupanje kanonski nepriznatoj tzv. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi", ističe Linta.

Prema njegovim rečima, uveren je da nerazumni i neprijateljski plan Mila Đukanovića da otima imovinu Srpske pravoslavne crkve neće uspeti, jer to neće dozvoliti velika većina naroda. 

"Milo Đukanović bezuspešno pokušava da ignoriše nespornu istinu da je Mitropolija crnogorsko-primorska vekovima stub pravoslavne vere i opstanka srpskog naroda na prostoru današnje Crne Gore i to će zauvek ostati", poručio je Linta.

Izvor: Танјуг

LintaC.Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?