:

:

TV Most

clock

Mart 27, 2021   17:44

0

50

Linta: Pravosuđe Hrvatske da ukine lažne presude protiv Srba

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio je danas da hrvatsko pravosuđe u što kraćem roku ukine, kako navodi, lažne presude nevino osuđenim Srbima i da ih pusti na slobodu.

Linta u izjavi za javnost tvrdi da presude Srbima za ratne zločine u Županijskom sudu u Osijeku donose sudije koje su pristrasne i korumpirane i da takve presude zato ne mogu opstati.

Linta navodi da se osnovano sumnja da su sudije Darko Krušlin i Zvonko Vekić primali mito i da su bili pristrasni u donošenju presuda, a napominje i da je protiv ovih sudija pokrenut disciplinski postupak.

Vekić je, kako navodi Linta, kao predsednik Veća za ratne zločine u Osijeku pre nekoliko dana osudio vukovarskog Srbina Milana Gojkovića na devet godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva u Borovu, saopštio je Saveza Srba iz regiona.

Linta podseća da je Krušlin, kao predsednik sudskog veća u Osijeku, osudio krajem 2014. godine desetoricu Srba iz Trpinje kod Vukovara na 139 godina zatvora.

Izvor: Танјуг

Lintahrvatsko pravosuđe
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?