:

:

TV Most

Foto: Opština Lipljan

clock

Maj 30, 2023   20:46

0

116

Lipljan: Skinuta zastava sa zvonika crkve; Prećeno Srbima, vlasnicima lokala

Sa zvonika crkava Bogorodičino Vavedenje i Svetih Flora i Lavra nepoznato lice skinulo je tokom noći držač sa zastavom. Zastava je pocepana i odnesena. Predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan Milan Joksimović osudio je skrnavljenje u crkvenom dvorištu.

 

Lipljanski paroh, otac Drgiša Jerinić, prijavio je slučaj kosovskoj policiji.

Takođe, nepoznato lice albanske nacionalnosti obilazilo je lokale čiji su vlasnici Srbi, u Lipljanu, uz provokacije i pretnje.

Predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan Milan Joksimović osudio je vandalski čin u crkvenom dvorištu kao i zastrašivanje Srba.

„Ovo je direktna posledica antisrpske retorike koja dolazi iz Prištine, od prištinskog premijera Aljbina Kurtija. Nekako se uvek to što se govori i izjavljuje u Prištini odrazi na naše stanovništvo. Danas je skinuta i odnesena zastava u Lipljanu, preti se našem stanovništvu, zapaljena je i zastava u Gračanici, nije normalno stanje da se svakodnevno pitamo šta je sledeće. Molim međunarodnu zajednicu da reaguje i stane na put nasilju koje dolazi iz Prištine“, rekao je Predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan Milan Joksimović.

Izvor: RTV Gračanica, Opština Lipljan

Lipljan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva