:

:

TV Most

clock

Februar 06, 2020   15:10

0

146

Ljajić: Unaprediti saradnju sa Muslimanskom svetskom ligom

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige (Rabita) Muhamedom El Isom o unapređenju odnosa između naše zemlje i pomenute organizacije, koja predstavlja jedan od najuticajnijih faktora među državama islamskog sveta.

Tokom susreta, Muhamed El Isa je istakao značaj Srbije, kao multinacionalne i multikonfesionalne države u međuverskom dijalogu, ne samo u regionalnim, već i u širim međunarodnim okvirima, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

El Isa je naveo i da su odnosi između islama i pravoslavlja kroz istoriju bili od ključne važnosti za razvoj verske tolerancije među narodima i državama, kao i da su te relacije izuzetno bitne i u današnje vreme.

Ljajić je na sastanku uputio molbu El Isi da Muslimanska svetska liga podrži napore naše zemlje za dobijanje statusa posmatrača u Organizaciji islamske konferencije, jer je to od velikog značaja ne samo za odnose sa državama islamskog sveta, već je od izuzetne važnosti i za sve muslimane koji žive u Srbiji.

Ljajić je takođe pozvao Muslimansku svetsku ligu da razmotri mogućnost izgradnje kulturnog centra ze međuverski dijalog u Srbiji.

Izvor: Танјуг

LjajićMuslimanska svetska liga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva