:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 21, 2018   15:11

0

198

Lončar: Dvoje pacijenata životno ugroženo

Dvoje pacijenata, od 22 povređenih koji su zbrinuti u Kliničkom centru u Nišu nakon sudara voza i autobusa, životno su ugroženi, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je, nakon što je obišao povređene pacijente, rekao da su životno ugroženi devojka i mladić od 16 godina. Devojka ima ozbiljne povrede glave, operisana je ali je i dalje u komi, dok mladić ima ozbiljnu povredu kičme.

Lončar je rekao da se „ulažu napori da se njima pomogne“ i dodaje da su ostali povređeni za sada u stabilnom stanju, ali da se ne mogu davati nikakve prognoze.

„Pojačane su dežurne ekipe koje će raditi celu noć, lekari neće ići kući i ostaće pored pacijenata. Rodbina će informacije dobijati na svaka tri sata. Prvo će rodbina dobijati informacije o pacijentima, zatim mediji“, rekao je on.

Inače, trenutno se u intenzivnoj nezi nalazi 13 pacijenata, njih osmoro je maloletno imaju po 16 godina. Jedna osoba je trenutno u operacionoj sali, dok je četvoro dece smešteno na dečije odeljenje. Oni su u stabilnom stanju.

Izvor: Танјуг

Saobraćajna nesrećaNišZlatibor Lončar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva