Lončar: Preventivno, oštrije, ali izbalansirane mere

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 16, 2020   9:13

0

18

Lončar: Preventivno, oštrije, ali izbalansirane mere

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas, uoči sednice Kriznog štaba, da će se raspravljati o svim merama u borbi protiv korona virusa koje mogu da daju rezultat i da je stav da se mere izbalansirano pooštre, kako bi se delovalo preventivno.

Lončar je jutros za RTS rekao da se pre sednice, koja je počela oko 9 sati, čuo sa nekim članovima Kriznog štaba i da su oni mišljenja da ne treba čekati da se desi scenario sa ogromnim brojem obolelih.

"Stav je da preventivno delujemo, nađemo balans, pooštrimo mere, ali da bude izbalansirano i da smo sigurni da će dati rezultat", rekao je Lončar.

Upitan koje će mere biti na dnevnom redu, Lončar je rekao da će se raspravljati o svim merama koje mogu da daju rezultat.

"Želimo preventivno da delujemo, da ne reagujemo tek kad imamo ozbiljno popunjenje kapacitete, premorene ljude, kroz to smo prošli i nemamo razloga da ne učimo i na svojim i tuđim primerima koji nisu dali dobre rezultate. Kad smo se ponašali odgovorno, imali smo rezultat, zato molim za jedinstvo i solidarnost", rekao je Lončar.

On je naveo da se ne radi samo o obolelima od korone, već i o drugim pacijentima koji moraju da se leče, a na koje se takođe mora misliti.

Izvor: Танјуг

Lončarkoronavirusepidemiološke mere
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva