:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 12, 2023   10:39

0

203

Lučić: Predstoje dve nedelje borbe za opstanak MTS-a, imamo poverenja u međunarodnu zajednicu

Telekom Srbija je u Prištini podneo je  žalbu na rešenje o zabrani rada te kompanije na Kosovu i Metohiji, odnosno o brisanju firme ,,MTS d.o.o” iz registra preduzeća, i očekuje pozitivan rezultat, rekao je danas u Leposaviću je generalni direktor kompanije Vladimir Lučić.

Prema rečima Lučića, kompanija očekuje odgovor po žalbi u roku od 15 dana.

„Ostaju nam dve nedelje bitke za opstanak MTS-a. Potpuno sam uveren da ćemo mi ostati kao kompanija jer je pokušano na apsurdan i bespravan način da se naša kompanija ugasi. Jedini ispravan izlaz iz ove situacije jeste da ta Agencija koja je donela to rešenje prihvati našu žalbu, shvati da su napravili grešku, ukine to rešenje i da mi nastavimo da radimo“, rekao je Lučić.

On  je naglasio da ovo nije slučaj samo kršenja Briselskog sporazuma prištinske administracije već i kršenje zakona koje je Priština donela.

„I Međunarodna zajednica je na ispitu, jer ako neko želi na takav način da ugasi srpsku kompaniju, kršeći ne samo sporazume nego i sopstvene zakone, kako mu se može verovati na bilo kojim sastancima da će se držati članova bilo kakvog sporazuma“, istakao je generalni direktor Telekoma Srbija.

Ukoliko agencija ne prihvati žalbu srpske firme, kako je rekao Lučić, bilo bi to ozbiljna eskalacija bespravnog gašenja kompanije čije usluge koristi 30.000 domaćinstava.

„Imamo poverenja u međunarodnu zajendicu koja je na pravi način reagovala u našem slučaju i zato što je stala na našu stranu, ja sam optimista“, poručio je Lučič. 

Agencije za registraciju poslovanja u Prištini, donela je 31. jula 2023. godine, odluku kojom se ukida kompanija MTS doo.

MTS doo je osnovan kao “ćerka” firma Telekoma Srbija u potpunoj saglasnosti sa Briselskim sporazumom o telekomunikacijama (8. septembar 2013) i firma je u stoprocentnom vlasništvu Telekoma Srbija i kao takva posluje skoro deceniju.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMLučićMTS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva