:

:

TV Most

Foto: T a n j u g/AP

clock

Februar 27, 2022   13:39

0

115

Lukašenko: Ako SAD dopreme nuklearno oružje, i mi ćemo; Sankcije prema Rusiji vode u treći svetski rat

Belorusija će se obratiti Rusiji sa zahtevom da joj se vrati nuklearno oružje ukoliko SAD postave nuklearno oružje u Poljsku ili Litvaniju, kazao je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko je pomenuo ovu mogućnost tokom telefonskog razgovora sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom, preneo je TAS S.

"Ukoliko SAD ili Francuska premeste nuklearno oružje u Poljsku ili Litavniju, dakle, na naše granice, apelovaću na ruskog kolegu Vladimira Putina da nam vrati oružje koje sam jednom predao bezuslovno", naveo je Lukašenko.

Sankcije prema Rusiji vode u treći svetski rat

Predsednik Belorusije izjavio je da je politika sankcija usmerena na eliminisanje Rusije kao konkurenta i da vodi u još jedan svetski rat.

"U ovakvoj situaciji treba da budemo svesni da postoje takve sankcije. Mnogo se govori o bankarskom sektoru. Gas, nafta, SWIFT. To je gore od rata", rekao je Lukašenko, preneo je TAS S.

"Rusiju guraju ka trećem svetskom ratu. Trebalo bi da budemo veoma rezervisani i da se toga klonimo. Jer nuklearni rat je kraj svega", istakao je on.

Lukašenko je naveo da bi beloruska visokotehnološka preduzeća mogla da pomognu Rusiji da dobije zamene za zapadne i azijske mikročipove.

"Jedino Sjedinjenim Američkim Državama odgovara ovo što se ovde dešava. Na taj način se Evropi može pokazati gde joj je mesto i eliminisati konkurenti", kazao je on.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

LukašenkoRusijaSADsankcijenuklearno oružje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva