:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 24, 2020   12:35

0

126

Lukašenko: Inauguracija unutrašnja stvar zemlje

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je inauguracija predsednika unutrašnja stvar zemlje i da ne mora unapred da obaveštava zapadne države o ceremoniji.

 

Lukašenko je rekao da su neke susedne države zauzele nekonstruktivan stav u vezi sa njegovom inauguracijom.
"Naročito, što je iznenađujuće, susedi. Susedi od Boga, oni se ne biraju i mi smo osuđeni da živimo zajedno, da se družimo. Ali ispostavlja se da to nije uvek tako. Znate kakav su stav zauzele susedne države, posebno Poljska. Čak i zbog jučerašnje inauguracije, Poljaci, Litvanci, Ukrajinci i Česi ili neki drugi, kao da su se uvredili ili žalili što im nismo saopštili da ćemo održati ovaj događaj“, rekao je Lukašenko, prenosi Sputnjik pozivajući se na ukrajinsku državnu agenciju Belta.
Prema rečima Lukašenka, inauguracija je unutrašnja stvar zemlje i Belorusija nikoga iz zapadnih zemalja i uopšte nikoga nije ni dužna da obaveštava o tome.
"Na inauguraciju je pozvano oko 2.000 ljudi zajedno sa vojskom. A to je praktično nemoguće držati u tajnosti“, rekao je Lukašenko.
U Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori na kojima je, prema podacima Centralne izborne komisije, Lukašenko pobedio sa 80,1 odsto glasova. Međutim, posle izbora počeli su masovni protesti jer opozicija smatra da su izbori pokradeni.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva