:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jun 06, 2019   18:49

0

262

Lutkarska predstava za decu sutra u Šilovu

Dom kulture Gračanica i Kulturni centar „Božidar Mitrović Šandor" Vas pozivaju na lutkarsku predstavu „Guliver u zemlji lutaka", po motivima istoimenog teksta čeških autora Jozefa Pera i Lea Spačila,  a u adaptaciji i režiji Boška Boškova.

Radnja lutkarske predstave „Guliver u zemlji lutaka" odvija se u Lutkovu malom gradu u kome žive lutke. Lutkovo ima veliki problem sa nevaljalim, lenjim i bezobraznim lutkom, koji se stalno svađa sa ostalim lutkama i pravi probleme. Glavni junak Guliver pokušava da uz pomoć publike pomogne ostalim lutkama i kazni Nevaljalog lutka.

„I ova predstava kao i mnoge druge u osnovi ima borbu između dobra i zla. Svako od nas zna da među ljudima nije uvek sve u najboljem redu, a da li znate kako je među lutkama u Lutkovu naselju u kome žive lutke? Odgovor je jednostavan, isto kao i među ljudima. I među lutkama ima i onih dobrih i onih zlih. I među njima nije uvek sve kako bi trebalo da bude kao da nisu napravljene od iste krpe, a šta se to u Lutkovu među lutkama dogodilo i kako je na te događaje odreagovao gledalac gospodin Guliver videćete ako dođete na predstavu. Glumci, animatori i njihove lutke željno vas očekuju", reči su reditelja Boška Boškova.

Duhovitost, lutke, muzika i kostimi čine ovu predstavu još zanimljivijom.

Predstavu igraju glumci AP „Janićije Popović", koje radi u sklopu Doma kulture „Gračanica".

Pokrovitelj predstave je Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo" Arnoa Gujona.

Predstava će biti odigrana u Kulturnom centaru „Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu u petak 07. 06. 2019. godine u 14:30 časova.

Ulaz je slobodan!

Izvor: RTV Puls

KiMlutkarska predstavaŠilovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva