:

:

TV Most

clock

Novembar 21, 2023   11:13

0

82

Mali: Podigli smo penzije i plate, podigli smo Srbiju

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da Srbija sada godišnje privlači oko 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija i da je u sadašnja vlast otvorila 500.000 novih radnih mesta.

"Podigli smo penzije i plate, kvalitet života, podigli smo Srbiju", objavio je ministar Mali na fejsbuku.

Mali je naveo da je poslednji put kada je Dragan Đilas vodio računa o građanima naše zemlje, račun Republike Srbije bio prazan, kao i da  novca nije bilo dovoljno ni za isplatu "crkavice" penzionerima od jedva 200 evra.

 "Usta su mu bila puna priče, ali kasa prazna. I zato je krajnje licemerno kada taj isti čovek, ove 2023. godine, čak i pomene penzije. Teško je poverovati da ima obraza da se uopšte obraća penzionerima Srbije i pominje njihove penzije jer oni najbolje znaju u kakvoj zemlji su živeli pre 10 godina, školovali unuke dok njihovi roditelji nisu imali posao, jer je svaki četvrti građanin Srbije u toj namučenoj Srbiji bio bez plate, a oni koji su je primali, zarađivali su jedva nešto više od 300 evra", naveo je Mali.

 Dodaje da zato Dragan Đilas nema nikakvo pravo, a naročito ne moralno pravo da ljudima koji su ga jedva preživeli opet servira predizborne prazne priče.

"Stidite se. Jer dok se na vaše račune slivalo 619 miliona evra, Srbija je bila na ivici bankrota, nijedan investitor nije ni pomislio da ulaže novac u zemlju bez infrastrukture, bez uređenog sistema. Danas Srbija godišnje privlači 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija, u postđilasovskim godinama otvorili smo 500.000 novih radnih mesta, podigli smo penzije i plate, kvalitet života, podigli smo Srbiju. Penzionerima danas vraćamo dostojanstvo koje im je vaša osiona politika odrođenosti od naroda oduzela", naveo je Mali.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Siniša Mali
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva