:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 08, 2019   12:44

0

193

Mali sa direktorom Kineske banke o investicijama

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas u Beogradu s direktorom Kineske banke u Srbiji Vang Lijem o brojnim kineskim investicijama u Srbiji, kao i o daljoj saradnji s tom finansijskom institucijom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Mali je najpre poželeo dobrodošlicu Vangu, koji je novi direktor Kineske banke, i poželeo mnogo uspeha u daljem radu, i istakao da je Srbija iskreni prijatelj Kine, kao i da se nada da će Kineska banka što više i što efikasnije poslovati u Srbiji.

Vang Li je zahvalio ministru, istakavši da će Kineska banka pružiti podršku daljem razvoju Srbije, i izneo predloge na koji način dalja saradnja može da bude još konstruktivnija.

On je rekao da smatra da Kineska banka u Srbiji treba da bude regionalni centar za ovaj deo Evrope, a ministar je naveo da je važno da kineski investitori prepoznaju da se srpsko tržište otvorilo ka kineskoj privredi.

Mali i Vang su se složili da je važno što kineski investitori sve više ulažu u velike projekte u Srbiji, koji su od ključnog značaja za njen dalji razvoj, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

Siniša MaliKineska bankaSrbijaKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva