:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 06, 2022   13:15

0

148

Mali: Srbija naučila da pobeđuje u izazovnim vremenima

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Siniša Mali uneo je danas badnjak u prostorije SNS i tom prilikom gostima i građanima poželeo srećan Badnji dan i Božić ističući da je Srbija u ovim izazovnim vremenima, naučila da pobeđuje.

Mali je naglasio da nova godina treba da bude prekretnica i da se "još jače borimo za našu Srbiju".

"Predstoje nam izbori na kojima građani donose odluku da li ćemo na ovaj način i istom brzinom graditi zemlju i boriti se za budućnost naše dece ili će se Srbija vratiti u prošlost. Izlazimo da pobedimo i damo podršku predsedniku u viziji da od Srbije napravi uspešnije i lepše mesto za život", poručio je Mali.

Mali je rekao da unošenje badnjaka podseća na hrišćanske vrednosti koje treba da nas vode napred.

"Prethodne dve godine bile su izazovne i ukazale su na značaj porodice, ljubavi, jedinstva, solidarnosti - osnovnih ljudskih vrednosti. Borili smo se za spas naše ekonomije, fabrika, radnih mesta, bolnica, da izgradimo kilometre autoputeva, bolnice. Uspeli smo i u doba najveće krize da za dve godine kumulativno ostvarimo najveću stopu rasta naše ekonomije u Evropi", naglasio je Mali, srpski ministar finansija.

"Srbija je naučila da pobeđuje", istakao je Mali i podsetio da smo se svi tokom poslednje dve godine borili za živote svih naših građana i da je bilo teških trenutaka, ali da smo zajedno uradili mnogo.

"Izgradili smo tri nove kovid bolnice, obezbedili vakcine i respiratore i pokazali kako se možemo zajedno kao društvo boriti i pomoći onima kojima je pomoć potrebna", poručio je Mali.

Prema njegovim rečima, svi ti izazovi pokazuju značaj solidarnosti, humanosti, svih vrednosti o kojima treba da brinemo.

Građanima je poželeo da izazovi ostanu iza njih i da praznike provedu u miru i radosti sa onima koji su im najmiliji.

Unošenju badnjaka prisustvovala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri Darija Kisić Tepavčević i Marija Obradović, ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić, narodni poslanici, gradski funkcioneri i brojne ličnosti iz javnog života.

Badnjak je osveštao protojerej Nebojša Popović iz Bogorodičine crkve u Zemunu.

Izvor: T a n j u g

MaliSNSSrbijaBožić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva