:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 27, 2024   18:57

0

37

Mali: Videćemo ishod glasanje u SE, ali svima onima koji su na drugoj strani niti jeste, niti će biti lako 

Ministar finansija i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Siniša Mali izjavio je da borba predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujorku u UN, gde je odloženo glasanje o rezoluciji o Srebrenici, apsolutno daje rezultate.

Mali je novinarima, posle potpisa podrške za lokalne izbore u opštinskom odboru SNS na Zvezdari, rekao da je predsednik Vučić pet dana proveo u Njujorku boreći se za istinu, pravdu, da se čuje reč Srbije i da se izbori protiv rezolucije čiji je cilj da se srpski narod pokaže kao genocidni.

Mali je ocenio da je to samo deo pritiska na Srbiju, dodajući da je i predsednik Vučić više puta naveo da to nije pritisak na njega kao što pojedini iz opozicije žele da prikažu, već na Srbiju.

,,Kada je Savet Evrope u pitanju vidite da sada nije više tako jednostavna, laka i brza pobeda (Prištine) kao što je neko očekivao. Sa druge strane, glasanje o rezoluciji u UN se takođe odlaže. Ja smatram to velikom pobedom Srbije, velikom pobedom napora, vremena i istine o kojoj je razgovarao predsednik Vučić sa velikim brojem svetskih lidera. Videćemo kako će to na kraju krajeva izgledati, na nama je da se borimo i dalje za istinu, na nama je da se borimo i dalje za našu Srbiju", istakao je Mali.

On je poručio da je to borba od koje nikada neće odustati - borba za suverenu, nezavisnu, slobodnu Srbiju. 

,,To je politika koju sprovodimo zajedno sa predsednikom već godinama unazad i to je jednostavno politika od koje nećemo odustati. Videćemo kako će glasanje na kraju da bude, ali očigledno svima onima koji su na drugoj strani niti jeste, niti će biti lako, neće to biti laka pobeda s njihove strane, ako uopšte bude bila pobeda", poručio je Mali.

Izvor: T a n j u g; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva