:

:

TV Most

clock

Maj 04, 2020   12:53

0

139

Marić čestitao vatrogascima-spasiocima Međunarodni dan vatrogasaca

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić čestitao je danas vatrogascima-spasiocima Međunarodni dan vatrogasaca i zahvalio im na odgovornom i nesebičnom zalaganju, trudu i požrtvovanosti u cilju zaštite života građana, njihove imovine i životne sredine.

"Zahvaljujem svim vatrogascima-spasiocima na odgovornosti i hrabrosti, profesionalnosti koja se ogleda u stručnom i kvalitetnom odnosu prema radu, bez obzira na težinu posla koji obavljaju tokom cele godine. Posebno bih istakao činjenicu da su ti hrabri momci i devojke od početka godine intervenisali 11.920 puta i spasili 425 života ", istakao je Marić.

Vatrogasci-spasioci dežuraju 24 časa dnevno tokom cele godine, spasavaju ljudske živote, imovinu i okolinu iz požara, poplava, zemljotresa, tehničkih i drugih intervencija, izlažući se životnoj opasnosti, navodi se u saopštenju MUP-a.

Marić je svim vatrogascima-spasiocima poželeo da imaju što manje

posla i poručio im da će biti nastavljeno sa kontinuiranim ulaganjem u službu kako se poboljšali i ojačali kapaciteti Sektora za vanredne situacije nabavkom novih vozila i opreme, ali i povećanjem broja vatrogasaca-spasilaca.

Međunarodni dan vatrogasaca obeležava se na dan Svetog Florijana, koji se smatra njihovim zaštitnikom.

Izvor: Танјуг

MarićDan vatrogasaca
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva