:

:

TV Most

clock

Jun 29, 2023   20:15

0

97

Martinović: KiM je srce Srbije i predaja nije opcjia

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović danas je, na pitanje poslanika Stefana Krkobabića koliko je Srbija kao država suštinski prisutna na Kosovu i Metohiji, odgovorio rečima da je to "srce Srbije i da predaja nije opcjia".

"Što se tiče naše, suštinske prisutnosti Srbije na Kosovu i Metohiji, ona postoji sve dok Srbi, a svi Srbi na KiM to čine, u Aleksandru Vučiću vide svog predsedniska i sve dok u Vladi Srbije vide svoju vladu. I dok je tako, Srbija je sušinski prisutna na KiM", poručio je Maritnović.

Dodao je da to važi i za Srbe u nekim drugim okolnim zemljama.

"Isto i Srbi u Crnoj Gori u Aleksandru Vučiću, između ostalog, vide i svog predsednika, i u Republici Srpskoj takođe u Aleksandru Vučiću vide svog predsednika, i Srbi u Hrvatskoj takođe u Aleksandru Vučiću vide svog predsednika, što znači da smo uspostavili, iako ne u potpunosti, toliko željeno srpsko jedinstvo", naglasio je ministar.

Napomenuo je da je to jedino što može Srbe da spase u ovim teškim vremenima.

"Moramo da mislimo svojom srpskom glavom, da na svet gledamo svojim srpskim očima, i da vodimo samo srpsku politiku i ničiju tuđu, jer kad god smo vodili tuđu politku, pucala je kičma srpskom narodu", naglasio je Martinović.

Stefan Krkobabić je u sklopu pitanju istakao da, kada govori o suštinskom prisustvu Srbije na KiM, tu misli na kontinuriano delovanje pre svega na oblasti blagovremenog i istinitog informisanja, ali i korodiniranja aktivnosti bitnih za život, kao i na donošenje važnih odluka kako bi bile sprečene neželjene aktivnosti

"A takve neželjene aktivnosti već smo videli na teritorijama gde su živeli naši sugrađani, ali egzodus se neće desiti i na to nećemo nikad pristati", poručio je Krkobabić.

Skupštinsko zasedanje biće nastavljeno u utorak, 4. jula, od 10 sati.

Izvor: T a n j u g; Foto: FoNet

KiMAleksandar Martinović

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva