:

:

TV Most

Foto: Svetigora

clock

April 22, 2024   21:28

0

176

Mati Haritina: Maricu smo umotali u ćebe i sahranili u dvorištu Pećke patrijaršije

Igumanija Pećke patrijaršije, mati Haritina je za Novosti danas, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sliku srpske mučenice Marice Mirić sa Kosova pokazao na SB UN, izjavila da su je sahranili u dvorištu Pećke patrijaršije umotanu u ćebe, jer nisu imali sanduke.

 

"Maricu je u manastir doneo blaženopočivši mitropolit Amfilohije. On je toliko bio izbezumljen da ništa nismo smeli da ga pitamo. Bila je sa majkom, nepokretna u kolicima. Obeščastili su je i ubili pred majkom. Sanduk nismo imali pa smo je umotali u ćebe i sahranili u dvorištu Pećke patrijaršije", rekla je mati Haritina.

Podsetimo, albanski esktremisti te 1999. godine su napravili strahovita razaranja i uništenja srpskih naselja i stanovništva. Jedna od većih tragedija desila se porodici Mirić.

Naime, vojnici OVK su jedinu ćerku koja je pritom bila bolesna i paralizovana, prvo obeščastili, a potom zaklali pred očima njene majke.

U tadašnjim ratnim okolnostima nije bilo moguće obaviti sahranu u Belom Polju gde je besneo rat, Amfilohije je Maricu sahranio na groblju u dvorištu Pećke patrijaršije.

Ovo je samo jedan u nizu zverskih zločina Albanaca nad nedužnim Srbima, na koje je danas tokom sednice SB UN ukazao predsednik Aleksadnar Vučić.

Predsednik Vučić je pokazao sliku i kazao da je ta "žena bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana".

Izvor: Novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva