:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2019   18:50

0

222

Matoši: Ujedinjenje Mitrovice nema institucionalnu podršku

Inicijativa gradonačelnika južne Mitrovice Agima Bahtirija, uz peticiju koju je potpisalo 17 hiljada građana, s ciljem ujedinjenja grada Mitrovice u jednu opštinu, neće dobiti institucionalnu podršku, tvrdi Haljilj Matoši, politički savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

On je za Radio Slobodna Evropa rekao da, u duhu zakona koji proizilaze iz kosovskog ustava, po kome je proglašena kosovska nezavisnost, postoji jedan grad Mitrovica, kojim upravljaju dve opštine, jug i sever.

„Ovo je nacionalni interes državnih i centralnih organa i ne pripada nijednom od gradonačelnika Mitrovice”, rekaoje Matoši.
Inicijativa gradonačelnika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija je, kaže, zasnovana na folkloru.

Matoši kaže da ne zna da li postoji podrška ili retorika, ali ne veruje da postoji institucionalna podrška, osim na rečima.
„Drugim rečima, takvo pitanje ima veze sa ustavom zemlje, a ne sa političkom voljom ili dobrim željama jednog čoveka“, rekao je Matoši.

Podršku ujedinjenju dva dela Grada Mitrovice, albanskog i srpskog, dali su kosovski predsednik Hašim Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji.

Izvor: Танјуг

Matošiujedinjenje Mitrovice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva