:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2023   22:08

0

122

Maturanti škole “Jovan Cvijić“ iz Štrpca proslavili završetak srednjoškolskog obrazovanja

Iako je ove godine zbog kiše izostalo tradicionalno okupljanje maturanata u dvorištu škole, kao i defile glavnom ulicom, maturanti su se zajedno okupili u hotelu "Narcis" na Brezovici.

Svečano obučeni, u pratnji svojih razrednih starešina i profesora sa kojima su proveli protekle četiri godine, slave poslednje veče kada su svi zajedno na okupu.

U generaciji koja broji 79 đaka, vrednu titulu đaka generacije ponela je Anastasija Jovanović, koja ističe da će se truditi da i ubuduće ostvaruje još bolje rezultate.

"Srećna sam što završavam srednju školu, mada mi je ujedno i žao jer se rastajem od školskih drugova i drugarica. Ponosna sam što sam deo školovanja završila baš u ovoj školi i trudiću se da ubuduće postignem još bolje rezultate. Moj sledeći cilj je upis Prirodno-matematičkog fakulteta i nadam se da ću i tu želju ostvariti", rekla je Anastasija.

Period srednje škole će u najlepšem sećanju ostati i Luki Dimiću.

"Naše školovanje je bilo jako zanimljivo, naučili smo dosta toga i mogu da kažem da je bilo dobro društvo i da smo se stalno družili. Verovatno ću upisati neki fakultet u Mitrovici i tamo nastaviti sa školovanjem", kazao je Luka i istakao da od ove večeri očekuje najbolji provod.

Profesor srpskog jezika i književnosti i razredni starešina IV G Nataša Miljenović je rekla da večeras drže poslednji zajednički čas sa maturantima.

"Poseban je trenutak za njih naročito, ali i za nas, pomešana su osećanja sreće, tuge. Srećni su što kreću u nove izazove, nove pobede barem se nadam, to im želim, a tužni jer ostavljaju najbezbrižniji period života. Svi su mi dragi, ali ću slagati ako kažem podjednako. Naročito mi je drago odeljenje IV G, koje mi je omogućilo da budem njihov saputnik četiri godine u njihovim uspesima jer je kod njih zaista bilo samo uspeha", rekla je Miljenović i poželela im da budu zdravi, srećni, da upišu i završe željene škole i budu svoji i ostvareni.

Uspeh u daljem školovanju je i ovoj generaciji maturanata poželeo i direktor Srđan Ivanović.

"Još jedna generacija je završila srednju školu, pre svega im želim da budu dobri ljudi, želim im puno zdravlja, sreće i uspeha i da im srednja škola ne bude zadnja stepenica u njihovom životu“, rekao je Ivanović.

Za sve njih jedno važno razdoblje života je završeno i sada svako kreće u ostvarenje svojih životnih ciljeva. 

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMŠtrpcematuranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva