:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Maj 17, 2019   14:09

0

263

Maturantski ples prvi put u Gračanici

Oko stotinak maturanata srednje Medicinske i Građevinsko-saobraćajne škole priključilo se danas velikom maturantskom plesu za Ginisa. Manifestacija pod nazivom “European Quadrille Dance Festival” ili Maturantski Ples, u Srbiji je počela 2005. godine, a danas je prvi put izvedena u Gračanici.

Svi maturanti plesali su istu koreografiju, uz muziku Johana Štrausa “Slepi miš”, koja se emituje preko satelitskog radija i svi evropski gradovi plešu u isto vreme tačno u podne.

„Na inicijativu školskog parlamenta, a uz odobrenje Ministarstva prosvete, ove godine smo prvi put organizovali maturantski ples u Gračanici. Danas pleše cela Evropa  uključujući i gradove u Srbiji“, istakao je Miodrag Živić, direktor Medicinske škole.

Sa izvođenjem matunatskog plesa nastaviće se i ubuduće, a  Živić je izrazio nadu da će se uključiti i ostale srednje škole u Gračanici.

„Ideja je potekla od članova parlamenta Medicinske škole i naišla je na jako pozitivan prijem od strane uprave i direktora škole. Učenicima su pomogli nastavnici fizičkog vaspitanja  da savladaju ovaj ples i njima, kao i samim maturantima dugujemo veliku zahvalnost, kao i svim institucijama koje su pomogle organizaciju današnjeg plesa“, naglasila je Jasmina Stanišić, predstavnik parlamenta Medicinske škole.

Uvežbanim i sigurnim koracima učenici su, kako su istakli,  ovim plesom želeli da pokažu da nisu zaboravljeni od ostalih svojih vršnjaka u centralnoj Srbiji i svetu.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicamaturantski ples
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva