:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2021   15:12

0

222

Meštani dela Gračanice i nekoliko okolnih sela bez vode već nekoliko dana

Meštani jednog dela Gračanice, kao i nekoliko okolnih sela,  veliki pravoslavni praznik Vaskrs dočekali su bez vode, koju nemaju već nekoliko dana .

Iz Regionalne kompanije “Vodovod Priština” ,  u subotu je najavljeno  da je započeta izgradnja nove linije, cevi duge 130 metara, kako bi se omogućilo bolje snabdevanje vodom ovih mesta.

Prema navodima kompanije, ova cev je trebala da bude postavljena  tek za dva meseca , ali su ih, kako su istakli , česti kvarovi, izazvani id strane ljudskog faktora primorali da  ranije intervenišu.

“Dragi  potrošači  sela Kišnica, polovine sela Badoca, Sušice, Šaškovca i malog dela Gračanice, obaveštavamo vas da od juče timovi za održavanje i rad na vodovodnoj mreži,  rade na izgradnji linije, cevi dužine 130 metara, jer je njena sanacija bila nemoguća zbog čestih oštećenja usled ljudskog faktora, nekontrolisanog odlaganja inertnih materijala do 10 metara i opterećenja na cevima i to zbog nemara odlaganja materijala , koji su vršeni bez kontrole lokalnih organa. Uprkos činjenici da smo planirali ovaj projekat, česti kvarovi primorali su nas da izađemo sa svojim timovima dva meseca ranije i da popravimo tamošnju situaciju”, stoji u saopštenju kompanije za vodosnabdevanje.

Ova mesta biće bez pijaće vode sve do izgradnje  nove linije, koja će omogućiti snabdevanje vodom bez infrastrukturnih problema, ističu iz Vodovoda.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicavodosnabdevanjeVodovod Priština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva