:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Februar 13, 2019   19:54

0

262

Meštani planinskih sela kod Ljubovije i dalje bez struje

Iako su oko podneva radnici Elektroprivrede Srbije otklonili kvar na glavnom dalekovodu, bez struje je i dalje oko dve stotine domaćinstava, ali se očekuje da do večeras, ukoliko budu otklonjeni kvarovi na manjim trafostanicama i oni dobiju električnu energiju.

U EPS-u, kažu, da su tokom prošle godine rekonstruisali 40 kilometara niskonaponske mreže u nepristupačnim planiniskim krajevima na teritoriji opštine Ljubovija i da ih ove godine očekuje rad na dodatnih 30 kilometara, nakon čega bi višegodošnji problemi meštana u snabdevanju električnom energijom trebalo da budu rešeni.

Meštani sela Savković na planini Bobija, kažu da je bez struje teško, da su ostali bez baterija na mobilnim i fiksnim uređajima, i da se strujom snabdevanju pomoću agregata.

Sneg oko pola metra i jak vetar napravili su probleme i radnicima komunalnog preduzeća koji rade na čišćenju puteva. Glavni putni pravci ka Ljuboviji su prohodni, ali problema ima na lokalnim i nekategorisanim putevima.

Neprohodan je put Veliki Majdan - Mačkov Kamen i problema ima na putu Drlače - Lukića brdo. Nekoliko zaselaka na Bobiji je i dalje zavajeno i do njih se ne može, zbog čega su intervenisale i spasilačke ekipe.

Izvor: RTS

planinska selasnegdalekovodelektrična energija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva