:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 30, 2019   21:09

0

249

Mihajlović: Blokada RTS-a je novi pritisak SZS-a na medije

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović ocenila je danas da blokada ulaza u RTS od strane članova Pokreta Dveri predstavlja novi pritisak opozicije na rad Javnog servisa.

“Boško Obradović (lider Dveri) i njegove kolege iz Saveza za Srbiju već su jednom zloupotrebili građanske proteste da bi upali u zgradu RTS-a. Večerašnjom blokadom i zahtevima usmerenim na program Javnog servisa ponovo su pokazali da su za njih institucije nezavisne, a mediji slobodni samo onda kad su sigurni da rade u njihovom interesu”, navela je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je istakla da, "kao što je u demokratskoj zemlji nezamislivo da neko traži vlast, a da nema podršku građana na izborima, tako je nedopustivo i da neko blokira medije ili upada u njih jer smatra da stranke imaju pravo da diktiraju šta će se naći u programu neke televizije". 

"Očekujem da udruženja novinara reaguju na ovakvo ponašanje i osude pritisak na medije”, zaključila je Zorana Mihajlović.

Izvor: T a n j u g

Zorana MihajlovićSzSBoško ObradovićDveriRTS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva