:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2021   11:59

0

24

Mihajlović i ambasadorka Portugalije o saradnji u energetici

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ambasadorka Portugalije u Srbiji Marija Viržinija Mendes da Silva Pina razgovarale su danas o mogućnostima saradnje dve zemlje u energetskom sektoru.

Ta saradnja se posebno odnosi na zelenu energiju, energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije.

Kako je saopštio njen kabinet, Mihajlović je rekla da Srbija i Portugalija mogu i treba zajednički više da rade u energetskom sektoru.

"Pripremamo nove zakone i menjamo postojeće, donećemo važna strateška dokumenta, cilj nam je da otvorimo tržište za nove investicije i privatni kapital i portugalske kompanije su dobrodošle", poručila je Mihajlović.

Navela je da nam u tome može pomoći portugalsko predsedavanje Savetom EU.

"Usvojićemo potpuno novi zakon o obnovljivim izvorima energije, u skladu sa EU regulativama, i iskustvo i znanje Portugalije kada je reč o većoj proizvodnji iz obnovljivih izvora nam je dragoceno", rekla je Mihajlović.

Ambasadorka Portugala istakla je da su Srbija i Portugalija po mnogo čemu slične zemlje, da je prethodna godina bila teška za sve, te da postoji veliki potencijal za saradnju u oblasti energetike.

"Imamo znanje i iskustvo u ovoj oblasti, jer smo kao članica EU ranije započeli neke procese i želimo da ga podelimo sa vama. Jedan od prioriteta našeg predsedavanja jeste ''zelena Evropa'' i sprovođenje ''Evropskog zelenog plana''. Energetski sektor je u tome od suštinskog značaja", rekla je ambasadorka.

Navela je da portugalske kompanije imaju mnogo iskustva, posebno u obnovljivim izvorima energije - solarnoj i energiji vetra.

"Koristimo najbolje prakse i zainteresovani smo da radimo zajedno", rekla je ona.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?