:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 21, 2018   16:28

0

173

Mihajlović i Spircis o liberalizaciji drumskog prevoza

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa grčkim ministrom infrastrukture i saobraćaja Kristosom Spircisom o mogućnostima dalje saradnje dve države u oblasti infrastrukturnih projekata i saobraćaja, sa posebnim osvrtom na odnose unutar drumskog transporta.

"Pitanja međunarodnog drumskog prevoza između Srbije i Grčke, kroz liberalizaciju tranzita ili povećanje kontingenta bilateralnih dozvola, smatramo važnim jer utiče na robnu razmenu između dve zemlje i naš dalji privredni razvoj. Molim vas da razmotrite mogućnost liberalizacije bilateralnog i tranzitnog prevoza, jer je to u interesu obe države", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je grčkog kolegu upoznala sa infrastrukturnim projektima koje Srbija završava i istakla da sledeće godine započinjemo novi investicioni ciklus vredan pet milijardi evra.

"Završavamo Koridor 10, koji će biti potpuno spreman za novu turističku sezonu. To je od krucijalnog značaja za naš privredni rast. Budžet Srbije je stabilan, imamo rast BDP-a i dovoljno novca da sledeće godine pokrenemo novi ciklus investicija u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja. Intenzivno radimo na rekonstrukciji brze pruge Beograd-Budimpešta, a novim auto-putevima ojačaćemo veze sa regionom", navela je ministarka.

Kristos Spircis rekao je da su veliki infrastrukturni projekti važni jer pomažu zemljama da se privredno i ekonomski osnaže i stvaraju veze sa državama Zapadnog Balkana.

"Mi sa Srbijom imamo jake veze i dobre odnose, važno je da se povežemo i sa svim drugim zemlJama regiona. I u Grčkoj je u toku realizacija brojnih projekata koji će olakšati komunikaciju i transport, a to nam je svima prioritet. Razmotrićemo mogućnost liberalizacije bilateralnog i tranzitnog prevoza", rekao je Spircis.

Izvor: Танјуг

Zorana MihajlovićSaobraćajTransport
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva