:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Oktobar 24, 2022   13:44

0

99

Mihajlović: Ostajem u politici, Srbiji je mesto u Evropi - na Zapadu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović danas je na konferenciji za medije, nakon što je objavljeno da neće biti ministar u novoj vladi, zahvalila predsedniku Aleksandru Vučiću što je 2010. pozvao u Srpsku naprednu stranku, najavila da ostaje u politici ne precizirajući na koji način, te istakla da je njen politički stav da je Srbiji mesto u Evropi, i to na Zapadu, a ne na Istoku.

"Sa Vučićem sam uvek sedela pred svaki ulazak u Vladu Srbije i juče sam sedela sa njima, ali da ne budem ministar u novoj vladi. Pričali smo u četiri oka. Ne mogu da iznosim detalje tog razgovora", rekla je Mihajlovićeva.

Navela je da predsedniku neće biti lako ali da će imati, kako je rekla, "jednu glavobolju manje, jer neće imati taj jedan jedini drugačiji ton iz Vlade Srbije koji je do sada imao", misleći na sebe.

Poručila je da novoj ministarki rudarstva i energetike želi sve najbolje i dodala da Dubravki Đedović neće biti lako, kao što ni njoj nije bilo.

"Nisam pristala da budem pion, možda zato više neću ni biti u vladi", rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je 10 godina bila u Vladi Srbije i da nema za čim da žali, te da nije žalila da popu kaže da je pop, a bobu da je bob i to je, kako je rekla, "možda i koštalo ali to sam ja".

"Ostajem u politici, želim da radim za svoj narod i državu. Srbiji jeste mesto u Evropi, i to u Evropskoj uniji i uvek ću se boriti da Srbija bude na Zapadu, a ne istoku Evrope", naglasila je Mihajlovićeva.

Na novinarsko pitanje da li će taj politički angažman biti u SNS ili van nje, kazala je da ima vremena za odgovor na to pitanje i dodala da će joj biti lakše da ne gleda neke ljude kojima je, kako je istakla, "SNS džuboks za bahaćenje i bogaćenje".

Upitana da li sebe vidi na čelu nekog od javnih preduzeća iz energetike, rekla je da inače dobija pitanja vezana za njen eventualni budući rad na ambasadorskim ili direkotrskim mestima i navela da nije zainteresovana za to.

"Želim da se bavim energetikom, ekonomijom, evropskim integracijama a pre svega politikom. Ostaću u političkom životu Srbije i to je moj plan", navela je ona.

Odgovarajući na pitanje novinara ko je odgovoran za stanje u Elektroprivredi Srbije Zorana Mihajlović je rekla da se ne oseća odgovornom za stanje u EPS-u i navela da ćemo ako EPS ne promeni nešto u svom načinu upravljanja, imati puno problema.

"I noćas smo uvozili struju i platili 2,2 miliona evra. Ovo ministarstvo je kada je napravljeno pre dve gpdine odmah napravilo analizu i izvestilo sve koji su iznad nas o problemima u EPS-u. Žao mi je što u ovom ministarstvu nismo bili i prethodnih godina, jer sada ne bi bili u ovakvoj situaciji", rekla je ona.

Dodala je da je jasno ko je odgovoran za EPS i zbog toga je Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo i krivične prijave tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: T a n j u g

Zorana Mihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva